Za Netflix bismo mogli reći kako svoj pravi procvat doživljava upravo ovih godina. Međutim, tvrtka je to koja je nastala još 1997. u Los Gatosu u SAD-u, dok je prve usluge streaminga započela davati 1999. godine.

To je kompanija koja pruža internet streaming na zahtjev pretplatnika. Danas je Netflix dostupan gotovo u svim državama svijeta osim u Kini, Sjevernoj Koreji i na dijelovima Krima te Sirije, a na kraju 2018. godine imao je 137 milijuna pretplatnika diljem svijeta.

No, osim što otkupljuje druge serije i filmove i nudi ih gledateljima, on je također poznat i po vlastitoj produkciji. Sve je započelo 2013. godine kada su na Netflixu preradili seriju BBC-ja ‘House of Cards’. S

erija je odmah zaradila odlične kritike, a dvoje glavnih glumaca, Robin Wright i Kevin Spacey dobili su Zlatne Globuse.  Od tada se produkcija Netflixa znatno povećala i danas već imaju zavidan broj svojih serija. Koje su to najbolje Netflix serije do sada?

Najbolje Netflix serije – Luke Cage

Istoimeni glavni lik je bivši robijaš koji uvijek nosi kapuljaču, a želja mu je otarasiti se prošlosti te živjeti normalnim, dosadnim životom. Međutim želje su jedno, a stvarnost drugo pa tako se Luke opet mora boriti protiv zlikovaca na čiju žalost on ima neprobojnu kožu i nadljudsku snagu (zbog neuspješnog eksperimenta u kojem je jednom sudjelovao). U toj borbi se između ostalog udružuje i s Daredevilom.

Najbolje Netflix serije – Stranger Things

Serija je to u kojoj glumi nekadašnja velika zvijezda, a danas pomalo zaboravljena, Winona Ryder. Priča se vrti oko dječaka koji nestane, a njegovi prijatelji i majka se bacaju u potragu, ali susreću se s nizom neobičnih i neočekivanih prepreka kao što su nadnaravne sile i tajni eksperimenti. Ugođaj serije je totalno retro zbog čega je iznimno cijenjena, odnosno sve se događa u stilu osamdesetih godina.

Najbolje Netflix serije – A Series of Unfortunate Events

Olaf je ime zlog grofa koji se pojavljuje u ovoj seriji, a glavni mu je zadatak osujetiti skupinu djece koja žele saznati sve obiteljske tajne nakon što im roditelji poginu u požaru. Napeta atmosfera u ovoj seriji oduševljava mnoge diljem svijeta, barem prema ocjenama na stranici Rotten Tomatoes.

Najbolje Netflix serije – Jessica Jones

Ovo je Marvelova serija, a prati glavni lik Jessicu Jones koja je nekad bila superherojka, ali prestaje s tim zanimanjem te postaje privatna istražiteljica. Ona ima tajne i velike moći, a u svojem poslu se bavi ljudima koji su također posebni pa se sve to slijeva u zanimljive priče.

Najbolje Netflix serije – Orange is the New Black

Neki se uvijek pridržavaju zakona, ali prati ih sjena iz prošlosti kada su u tome bili manje uspješni. Tako ova serija prati djevojku iz New Yorka koja je prije mnogo godina počinila zločin i sada zbog toga mora u zatvor. Priča je fokusirana na njezin život u zatvoru te prati i druge zatvorenice.

Najbolje Netflix serije – Narcos

Ovo je jedna od najuspješnijih serija na Netflixu do sada, a fokusirana je na život narkobosa iz Kolumbije, Pabla Escobara. Priča prati njegove početke kada je bio samo  sitni kriminalac pa sve do statusa najpoznatijeg narkobosa svijeta te ubojstva.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *