fiber laser

Prije se najčešće koristilo u industriji, međutim u posljednje vrijeme sve se više koristi i u drugim ustanovama, primjerice školama, ali i mnogi ljudi koji se bave nekim hobijem koji iziskuje precizno rezanje, također koriste lasersko rezanje  u svom kućanstvu. Ovaj način rezanja se obično radi preko računala, odnosno računalom se kontrolira izlazna snaga lasera te put koji treba prijeći da bi se nešto odrezalo. Iz tog razloga su rezovi veoma kvalitetni. Ovim se mogu rezati razne cijevi, limovi, profili, itd., a materijali koji se na ovaj način režu su doista raznovrsni, kao primjerice čelik, aluminij, drvo, vosak, plastika, tkanine, titanij, itd.

Postoje tri vrste rezanja kada govorimo o laserima, a najčešće se koristi CO2 laser. Lasersko rezanje pomoću CO2 lasera ide na principu prolaska električne energije kroz mješavinu plina, a u novije vrijeme i korištenjem radio frekventne energije. CO2 laser je osim za rezanje veoma pogodan i za bušenje te graviranje. Osim njega postoji i Nd laser te Nd: YAG laser, s tim da se prvi najčešće koristi za bušenje gdje je potrebna velika snaga, ali ne smije biti velikog broja ponavljanja dok je drugi najbolji za graviranje i bušenje, ali gdje je dopušten veći broj ponavljanja.

Lasersko rezanje mnogo je preciznije u usporedbi s mehaničkim rezanjem te je to jedna od njegovih osnovnih i najpozitivnijih karakteristika. Osim toga, rezanje laserom stvara malu zonu utjecaja topline, što znači i da se na mjestu rezanja zbog toga materijal ne mijenja mnogo kao kod mehaničkog rezanja gdje se oslobađa mnogo topline. Iz istog razloga je i manja deformacija materijala na mjestu rezanja.

Kako zapravo funkcionira lasersko rezanje?

Laserski mlaz velike izlazne snage usmjerava se direktno na materijal kojeg želimo rezati. Ponekad to nije samo rezanje po ravnoj liniji već se od određenog materijala želi izrezati neki određeni oblik. Tada je taj oblik ili uzorak unaprijed unijet u računalo i prema ‘koordinatama’ se izrezuje ono što se tražilo. Rez je veoma precizan i kvalitetan, a bitno je i naglasiti da se pri tome štedi materijal. Zapravo je ovaj način rezanja najekonomičnija opcija, a k tome se i stalno usavršavaju strojevi koji služe za to.

Debljina lasera, odnosno zrake kojim se reže na ovaj način je obično oko 0,3 milimetra. Ova zraka zapravo prvo buši materijal i u njemu stvara rupu, a nakon toga kreće rezanje. Koliko će cijeli proces trajati ovisi i o snazi stroja koji ‘baca’ lasersku zraku, ali i o debljini materijala. Prosječno je potrebno oko petnaest sekundi kako bi se laserom izbušila početna rupa prije nego rezanje započne u inox materijalu koji ima debljinu 14 milimetara.

Kao što smo već naveli, lasersko rezanje uključuje upotrebu inertnog plina. Njegov je zadatak otpuhivanje čestica materijala koji se reže kako se ne bi lijepio na mjesto reza te je na ovaj način rez čist, precizan i kvalitetan. Stroj za lasersko rezanje ima glavu iz koje izbija zraka, a ta je glava na određenoj udaljenosti od materijala koji se reže. I ova udaljenost se precizno izmjeri jer je jedna od ključnih stvari za dobar rez.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *