Tablet  iPad Air naziva se trećom generacijom računala, a zapravo se radi o tabletu koji nam dolazi iz poznatog računalnog diva, Applea. Svijetu je predstavljen u ožujku 2019.

godine i to zajedno s uređajem  iPad Mini. Apple iPad Air 2019 sličan je uređajima iPad Air 2 i iPad Pro te u sebi sadrži Appleov A12 bionički čip, pohrana flash memorije mu je 64 ili 256 GB te ima zaslon velik 10.5 inča. Uz sve to ima i Appleovu olovku, Bluetooth 5.0 te bržu memoriju. Apple nije mnogo najavljivao pojavu ovog uređaja već su ga samo odjednom predstavili kao grom iz vedra neba. No, mnogi će se složiti kako je već i bilo vrijeme jer je od prethodnika do nasljednika prošlo čak pune 4,5 godine.

Apple iPad Air 2019 tablet

Radi se o jednom vrhunskom uređaju koji je veoma kvalitetan i ima sjajne performanse. Prema riječima stručnjaka iz Applea koji su radili na ovom tabletu, ima čak pola milijuna piksela više nego što ih ima prethodnik iPad Air 2. Već spomenuti procesor A12 poboljšava performanse za čak visokih 70 posto, a zaslon je napredni Retina zaslon koji je oko 20 posto veći od onog kod svojeg prethodnika te u sebi ima i ugrađenu True Tone tehnologiju koja pridonosi boljem doživljaju. Podrška za tipkovnicu odvija se preko Smart Connectora.

Novi je tablet nešto dulji i širi

Kada se Apple iPad Air 2019 usporedi s prethodnikom, na prvi bi se pogled moglo učiniti da zapravo i nema neke velike razlike. No, kada se stvari malo bolje pogledaju i pregledaju, jasno je da se radi o ažuriranoj i naprednijoj verziji koja je ujedno i kvalitetnija. Novi je tablet nešto dulji i širi, tijelo je glatko, aluminijsko te ima tanke rubove koji su ujedno i zaobljeni. Za otvaranje ima senzor otiska prsta, što je ostalo kao i na prijašnjoj verziji. Također, ima utor za slušalice veličine 3,5 milimetra, što neki od prethodnika nisu imali pa je za mnoge ova karakteristika veliki plus. Novi je i konektor za pametnu tipkovnicu ukoliko si je želite nadograditi.

Još neke od karakteristika za Apple iPad Air 2019 jest da mu je masa 456 grama, koristi operacijski sustav iOS (ovo je mnogima poznato za sve Appleove uređaje, ali nije zgorega ponoviti), interna memorija je od 16 GB, 64 GB ili 128 GB, stražnja kamera ima 5 MP, a ima i 3G i 4G prijenos podataka. Također, ovaj tablet ima jako dobar zvuk bez obzira koristili li ga na zvučniku ili preko slušalica. Zvuk je mnogo bolji i kvalitetniji nego kod drugih uređaja ovog ranga.

Ukoliko niste nekakav računalni profesionalac ili entuzijast, Apple iPad Air 2019 za vas je odlično rješenje. On je srednja klasa  odlična za jednostavnije zadatke i za odmaranje kao što je boravak na društvenim mrežama, pregled medijskih sadržaja ili igranje video igara. Cijena je i više nego razumna, a za to se dobije vrhunski dizajn, odlične performanse, a baterija traje mnogo dulje nego što ćete se i ponadati. Ipak, punjenje traje dosta dugo što mu je jedna od većih mana. No, s druge strane, budući da baterija može trajati doista dugo, to mu i nećete toliko zamjeriti. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *